Grip op Onderhoud

Door Bea de Buisonjé op 29 november 2021

Terwijl we als waterschapsbestuur ontzettend druk zijn met organisatorische beslommeringen zijn we ook nog met de ‘gewone’ waterschapstaken’ bezig, zoals de onderhoud, vernieuwing en renovatie van gemalen, sluizen en bruggen. Een voorbeeld daarvan is de brug bij Nieuwersluis over de Vecht. Die moet hoog nodig worden opgeknapt. Uit studies is gebleken dat volledige nieuwbouw zelfs de beste oplossing is. Dat gaan we dus nu uitwerken omdat dan zeker is dat een significant langere levensduur wordt gerealiseerd. Tegelijkertijd kunnen we de doorvaarthoogte verhogen, het fundament volledig vervangen en besparen op kosten voor onderhoud.

Deze keuze van het bestuur voor volledige vernieuwing is in lijn met wat onze doelstelling is, namelijk te zorgen dat ons waterschap toekomstbestendig is. De kwaliteit van onze bruggen, stuwen, gemalen en sluizen moet hieraan bijdragen. Het waterschap is om dit te ondersteunen bezig met de opstelling van een masterplan waarin onderhoud van de technische objecten op een systematische manier wordt gestuurd. Zo krijgen we als waterschap een helder en integraal beeld van de status van deze objecten en kunnen we risico gebaseerd sturen op onderhoud en renovatie.

Foto: brug Nieuwersluis (rechten: Godeliva1952 Dam, Google)

Bea de Buisonjé

Bea de Buisonjé

Bea de Buisonjé is Dagelijks Bestuurder van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. “We leven in een zeer uitdagende tijd. Het water staat ons in het grootste deel van ons waterschap letterlijk en figuurlijk aan de lippen. Dat maakt dat we de komende jaren voor belangrijke keuzes zullen komen te staan.  Ik vind het mooi om

Meer over Bea de Buisonjé

Waar ben je naar op zoek?